Събота, 11 Юни 2011 16:00

MEV Hummer HX-T - плажен електромобил

От
Електрическият мини-Hummer, се надява да наследи славата на големия си бензинов 'брат'

GM даде на британската компания MEV правата и външния вид на своя марка прототип на електромобил от 2008г, за производството на 2 нови модела.

MyElectricVehicle (MEV) е производител на два малки, класически роудстър-модела, на висок клас колички за голф, високопроходимия Roller, а сега вече и на 'плажния', открит (без покрив и врати) модел Hummer HX-T.

Въпросният плажен джип, както и другият - Roller - имат типичните черти, разпознаваеми за Hummer. Нека припомним, че GM прекрати производството на тази офроуд линия,заради характерната 'ненаситност' на моделите, оставяйки само военните поръчки за изпълнение. Независимо от това, модела просъществува и дори продължи да се налага, и след ликвидацията.

Всички характерни детайли са запазени,само 'сърцето' е електрическо

За електромотора информация няма, но с оборудването на новия MEV Hummer HX-T, производителят се е постарал - подгряване на седалките (за 'плажен' джип?! ), алуминиеви джанти, DVD, регулируемо окачване, слънчеви панели на покрива (като първо се поставя покрив, вероятно...). Предлага се в 7 възможни цветови варианта, като се изпълняват и ексклузивни поръчки.

Hummer HX-T ще се предлага в Англия, Италия, Франция, Белгия, Австралия, САЩ...почти сигурно е, че по нашето черноморие ще се появи някой екземпляр, предвид актуалността, доказаните качества на марката, а също и заради цената на електромобила - за американския пазар е посочена цена 14.995 долара (малко над 20.000 лв).

Прочетено 3132 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 17:17
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.