Четвъртък, 07 Юли 2011 13:00

В Германия вече се дават car2go електромобили под наем

От
Car2go стартира отдаването на електромобили под наем в Улм, Германия

Южният град Улм в Германия, е първият, който ще 'приюти' електрическите превозни средства за отдаване под наем от флотата на Daimler - филиалът car2go, в партньорство със Stadtwerke, Mennekes и група от компании FG.de, за да има в автопарка си пет електрически Smart ForTwo...

Един електромобил Smart ForTwo от Daimler по улиците на Улм

Превозните средства под наем от този тип, гарантират в схемата за мобилност около 135 км пробег между две зареждания. В случай че батерията се разреди под определен праг, автомобилът се паркира на една от станциите за зареждане и се получава друг, а този без ток се подготвя (зарежда) за друг клиент.

Използването на схемата: отдаване под наем, такси и заплащане на услугата

Потребителите на наетите електромобили, използващи интернет приложения за смарт-телефони, могат да дават оценка на състоянието на превозното средство, да си запазят място и час на най-близката точка за зареждане и да ползват други удобства, предоставяни от услугата car2go.

Когато електрическите коли се докарват на станциите за зареждане, процесът се извършва с помощта на интелигентен контрол, който предоставя текущи данни на вграден дисплей и дава възможност информацията за батерията на електромобила да бъде интегрирани в интелигентни мрежи - като устройство за съхранение.

Активирането на самото зареждане се извършва чрез безконтактен ключ (тип кредитна карта), като до 2012г услугата е вече активирана, а който желае да я ползва след това, ще трябва да се регистрира допълнително.

Програмата Car2go е с богата интерактивна платформа и всичко е в улеснение на потребителя
Програмата Car2go е с богата интерактивна платформа и всичко е в улеснение на потребителя

Въздействие върху еко-системата на Улм

Градовете Улм и Ной-Улм стартираха проекта за първите пет станции за зареждане на 4 юли и имат план за разширяване на мрежата през летните месеци до двадесет и четири станции, разпределени в двата града. Местата на началните пет точки за зареждане, включват два съществуващи паркинга. Захранват се от изцяло от възобновяеми източници, единствено от NaturStrom, източник на 100% възобновяема електроенергия - услуга удостоверена с официален печат. Робърт Хенрих, управляващ директор на car2go GmbH, обяви: "Улм е първият град за car2go и ново, важно еко-развитие ще бъде стартирано по улиците на града до река Дунав."

За car2go

"Car2go е концепция за мобилност от Daimler AG. Тя предефинира индивидуалния градски трафик. За първи път електромобили Smart ForTwo могат да бъдат отдавани под наем навсякъде и по всяко време на достъпни (на минута) цени. Намирането и резервацията на превозното средство, се извършва чрез GSM, смарт телефон или интернет; на момента или с предварителна резервация за наем, а самата транзакция се извършва чрез новаторски терминал в телематиката на превозното средство. До момента, компанията Daimler е въвела тази новаторска концепция в четири града:.. от октомври 2008 г. в Улм, от ноември 2009 г. в Остин, Тексас (САЩ), от април 2011 г. в Хамбург, а от юни 2011 г. във Ванкувър (Канада). "

[От: cars21]

Прочетено 2101 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:59
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.