Сряда, 03 Август 2011 16:05

EV Connect осигурява електромобилен лукс на Fisker

От
EV Connect работи по 'луксозните' стандарти на Fisker

През юни стана ясно, че EV Connect ще бъде "изключителен {tooltip}EVSE{end-link}(Electric Vehicle Service Equipment){end-tooltip} доставчик на услуги" за първият електромобил (с удължен пробег) на компанията, Fisker Karma, но двете компании започнаха преговори за съвместна дейност половин година по-рано. Брет Хаузер, оперативен директор EV Connect, е обадил на колегите от AutoblogGreen по време на Plug-In 2011 Conference в Ралей, Северна Каролина, която се проведе наскоро, че са били нужни шест месеца партньорството с Fisker да стане факт, отчасти, за да се гарантира "луксозното усещане" в обслужването. Сега двете компании вече работят заедно и първите Fisker Karma коли са при своите собственици (макар че #1 не отиде при Лео Ди Каприо - извинявай, Лео) и сега вече има повече детайли за това какво собствениците на Karma могат да очакват...

Според Хаузер 75-80 процента от купувачите на Karma ще искат и получат EV Connect базова инсталация, която струва $1,495. Останалите 20-25 процента ще бъдат хора, които ще имат нужда от втора или в необикновени географски ситуации ще се налага неизбежно да плащат повече. Тъй като купувачите на Karma така или иначе са готови да платят най-малко $95,000 за самата кола, този допълнителен разход определено е доста приемлив спрямо цената на колата, а EV Connect иска да направи EVSE инсталацията и процеса по узаконяване максимално лесен. Последното обикновено не е особено трудно, но Хаузер казва, че не всеки подизпълнител действа правилно. Тези неща трябва да се отработят добре, дори само заради едното подсигуряване, казва още Хаузер, добавяйки, че "не е само въпрос на окабеляване."

EV Connect иска също така да направи процеса бърз. Хаузер казва, че средно за инспектиране на обект, получаване на разрешително и инсталиране на зарядните са необходими 14-21 дена, но целта на EV Connect е това да става за по-малко от 14 дни. Процесът ще се ускорява, ако клиентите избират одобрената от Fisker Lear EVSE, но всеки е свободен да избере различно устройство. Хаузер казва, че EV Connect вече е инсталирала някои EVSE в частни домове и сега води разговори с нова вълна клиенти, но точният брой на инсталациите не се споменава.

[От: Autoblog Green, EV Connect]

Прочетено 1480 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:28
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.