Сряда, 10 Август 2011 17:41

Audi Urban Concept на хартия, а след месец и във Франкфурт

От
Скица на Audi Urban Concept

Хм, Mercedes-Benz наистина изостава. В началото на месеца BMW направи първата официална i пресконференция и ето че Audi не закъсня и разкри детайли около електрическа градска кола, която ще дебютира на автошоуто във Франкфурт следващия месец. Къде са "електрическите звезди с три лъча" - засега не се виждат такива дори при ясно небе нощем, но току виж до края на август от ръкава на Daimler изскочи някоя искра...

От Audi казват, че концепцията с 2 места (1+1) има за цел да представи кола, която може да се управлява 'по-успешно' в задръстени градски зони.

Друга информация за проекта е, че Audi смята да използва лека конструкция от усилени карбонови полимери. Хм, то много карбон, много чудо. баварците и те залагат на кабронова структура, но пък интересното е, че са избрали завод в САЩ за производство на карбоновите панели за BMW i моделите. А в настоящия случай с Audi, новата електро концепция не е базирана на нито един съществуващ модел. Хм, още една прилика... Иначе казано, 'самостоятелният' Nissan LEAF май успя да 'повлече крак' и отгоре.

Концепцията на отличаваща се Audi решетка 21-инчови колела. Хлъц! Интересно, за супер компактна градска кола. Това е и най-новата e-tron идея на автопроизводителя - серия, която вече включва A1 e-tron и топ електро чудедия, базирана на R8.

Задвижване с два електромотора и литиево-йонна батерия са оскъдните параметри за момента, но определено ще разберем повече във Франкфурт.

audi-urban-concept audi-urban-concept-1 audi-urban-concept-2 audi-urban-concept-3

[От: Automotive News]

Прочетено 1048 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:22
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.