Понеделник, 14 Ноември 2011 21:08

Porsche eRuf Roadster за продан, на цена като за (електрическо) Porsche...

От
Електрическият Porsche eRuf Roadster се продава за 325 хиляди евро

Наскоро стана ясно, че цената за 'електрическо' ускорение от 0-100 км/ч може да струва 700 хил. Евро, поне в случая с Concept_One на Rimac Automobili, но това в никакъв случай не е единственият скъп супер електромобил. Вероятно с развитието на технологията цените ще падат, но и супер бензиновите резачки са си все така скъпи, независимо от десетилетията на усъвършенстване. И ако за хърватската електрическа фурия дори достатъчно заможните ще трябва да почакат още много, една друга 'електро пила' вече се продава и то 'доста по-евтино'...

Един от малкото изработени eRuf, Porsche 997 кабриолет, модифициран и електрифициран от германската тунинг компания Ruf, които досега май бяха достъпни само за сина на основателя на компанията, Алоис Руф младши, може да си намери нов собственик.

Ruf работи по електрифициране на Porsche модели от няколко години в партньорство със Siemens, в резултат на което са разработени три задвижващи системи, базирани на Ruf Roadster (с чудесната алуминиева дъга, която напомня за 911 Targa от 70-те) с различни динамични характеристики:

Първата версия е с два електромотора (eRuf 2 мотор), втората с четири и последната също с четири, но с добавка технология за векторно разпределяне на въртящия момент.

Вместо боксер, електрическа система
Вместо боксер, електрическа система

Обявената за продажба кола е с мощност от 340 кс от четири електромотора, но не е ясно дали въпросната технология е налице.

Новият eRuf е на цена от €325,000, което го прави доста по-скъп от ускоряващата от 0-100 км/ч за 3.7 сек. Tesla Roadster Sport и от Venturi Fetish.

Говорим за Porsche, обаче, все пак...

Ако не друго, това е поредната супер електрическа кола, която може да се купи и кара и няма как да не се стигне до не по-малко атрактивни, но доста по-евтини професионални предложения. Въпросът е колко време ще отнеме това...

[От: Tech Vehi]

Прочетено 1258 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:33
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.