Вторник, 17 Април 2012 08:21

Малка електро Toyota Coms за разходка до комшиите

От
elektricheski_toyota_coms

 

По време на Автосалон Франкфурт 2011 различни автопроизводители показаха мини електро модели за до двама пътници и като че ли в това направление започва се оформя лека тенденция. Toyota също не прави изключение и дори обратното - още през 90-те години на миналия век компанията излезе с първия съвременен хибрид на пазара, но има и друг далеч по-малко известен факт – от години чрез своето поделение Toyota Auto Body Co японците произвеждат едноместни превозни средства с ниска скорост за индустриална употреба. Най-новото попълнение? Малък електрически Toyota Coms, с който да идете на гости на комшиите от съседния квартал или пък да навестите колегите от съседното хале...

С максимална скорост от 60 км/ч, Coms не е магистралата, но и няма работа там. С миниатюрните си размери моделът е изключително подходящ за тесни градски улици и дори междублокови пространства, което го прави идеален за по-трудно подвижни възрастни хора, например. А и цената за придвижване е много ниска – с Coms може да изминете до 50 км само срещу лев, лев и половина електричество. Електромобилите все още се зареждат бавно, ще кажете. Не и новият Coms, който в предишния си вариант имаше нужда от 8-13 часа "в контакта", а сега се зарежда не по-дълго от iPad. Това са няма и два часа.

Бързото време за презареждане, малките размери и опростеното управление вероятно ще бъдат атрактивни за големи фабрики, където Coms би бил доста удобно превозно средство за иначе изминаващите пеш дълги разстояния работници. Ако се замислим вероятно ще изникнат още доста приложения. А когато имаме повече информация за цена и наличност, ще ви светнем своевременно по въпроса.

[От: Green Car Reports]

Прочетено 1485 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 14:17
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.