Събота, 21 Април 2012 12:40

Veeco RT 1 - Португалия продава спортна електро триКОЛкА от 2013

От
veeco_rt_elektricheska_sportna_trikolka

Електрическата мобилност тепърва ще се превръща в бум и в помощ на такова развитие идват тонове електромобилни идеи от множество страни. Португалия е известна със своята силна електромобилна асоциация и като една от първите държави в Европа, в които Nissan започна да продава електрическия LEAF през 2011 г. Е, затова не е никак чудно, че там вече си имат и първа спортна електрическа кола - новата компания VE представя Veeco RT 1, която ще може да се купува от средата на 2013 г...

Всъщност, Veeco е триколка, показана за първи път в Лисабон през февруари. С място за двама моделът е изключително енергийноефективен, с доста впечатляващия пробег от 400 км с едно зареждане на батерията, възможен заради леката конструкция и обтекаемия дизайн. С едно колело отзад колата триколката има форма на капка, което спомага за нисък коефициент на челно съпротивление.

veeco_rt_elektricheska-trikolka
На три колела, ток и с екстравагантен вид

Въпреки необичайния си дизайн, обаче, разполагащият с Ламбо врати Veeco влиза в клас L5e и може да се кара по всякакви пътища. Необичаен ли казах? Ммм, по-скоро вече не. Opel (RAKe), Peugeot (VELV), T3 Motion (R3) и KTM (E3W) представиха свои концепции в подобна форма и направлението като че ли започва да става интересно за производителите. Да видим колко интересно ще е за нас, потребителите...

Veeco има 16 лВтч LifePO4 батериа и 80 кВ електромотор, с въртящ момент 450 Нм, с които ускорението от 0-100 км/ч отнема 8 секунди, а максималната скорост е 160 км/ч. През лятото пък се очаква представянето на Veeco 2, преди старта на продажбите от следващата година.

Veeco Project е резултат от партньорството между VE-Fabrica??o de Ve?culos de Trac??o El?ctrica, Lda и Instituto Superior de Engenharia de Lisboa (ISEL) съфинансирани от QREN.

Като разберем каква е цената няма да ви спестим информацията. Всъщност, ще я обявят на 2 септември...

[От: The GreenCarWebsite]

Прочетено 4786 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 14:10
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.