Сряда, 20 Юни 2012 13:43

3,000 в битка за първи ключове за електрическа Skoda Octavia

От
Skoda Green-E-Line test

Докато у нас вече вървят новите ТВ реклами на малкия Skoda Citigo, който през 2014 би трябвало да се предлага и е електро вариант, в Чехия вече дават първи ключове за електрическия Skoda Octavia Green E Line. Миналия август стана ясно, че компанията ще произведе 10 тестови бройки на супер популярния седан и комби в електро вариант, за тестове на новото задвижване и ето че времето за тестове дойде...

Сред 3,000 заявили желание, само един служите на Skoda е бил избран да тества първи Octavia Green E Line в реални условия за цели шест месеца.

С електро шкодите вече има навъртени 50,000 км и чрез бордовите телеметрични инструменти, работещи чрез UMPS, компанията събира ценни данни от шофирането в реални условия.

Skoda Green E Line има електромотор с мощност 116 кс и пиков въртящ момент от 270 Нм, а максималната скорост е ограничена на 135 км. Това е направено с цел да се гарантира в максимална степен обявения пробег от 150 км и ние се надяваме от предстоящите тестове да се появи информация, която да ни покаже каъв е реалния пробег.

От VW не дават подробности за чешката електромобилна проба, която засега е първа със 100% електрическо задвижване. Системата е подобна на тази в електрическия e-Golf и когато различните електро модели на компаниите в концерна започнат да излизат на пазара, очакваме да намерим доста прилики "под капака".

eCars.bg

Прочетено 1937 пъти Последна корекция Сряда, 20 Юни 2012 14:05
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.