Четвъртък, 28 Юни 2012 14:00

Електромобилни светкавици: Lightning GT напомня за себе си /видео/

От
Невероятната електрокола вече може да бъде поръчвана, а кандидати не липсват - въпреки сериозната цена

Супер електромобилът Lightning GT отново напомня за себе си, а това винаги е свързано с много медиен шум и приковаване на фен-вниманието. Преди няколко години, когато се появи идеята за него, летвата бе вдигната високо, заради пряката му конкуренция с Tesla Roadster S, респектиращите характеристики и закованата цена - 150.000 паунда (в левове е към 366.000). Миналата година се заговори сериозно около финализиране реализацията на проекта и всеки път, когато се коментираше това, интересът около Lightning GT ставаше все по-голям.

'Светкавичният' електромобил вече може да бъде поръчан! Срещу капаро от 4.000 паунда влизате в списъка на клиентите, очакващи своето 'бижу'. В България има и по-скъпи коли по улиците, нищо чудно и някой такъв електромобил да се появи?! Определено е кола за малцина, но и насочеността от автопроизводителя не е към масов потребител. Тежестта на британските качество и респект, имат свои фенове, а комбинацията със спортния характер и 'зеления' елемент, правят Lightning GT фактор в сегмента на луксозните спортни електромобили.

Независимо, че за цената му могат да се купят цели три броя от конкурентата Tesla Roadster S, от компанията официално казват: '...колата е бърза, готина и забележителна. Може би е скъпа, но е стъпка в правилната еко-посока. Нашите клиенти са хора с възможности, които мислят за околната среда и започват промяната в отношението си с нея.' Е, към това няма как да не се присъединиш... може би, само да напомним, че можеше и по едно колело да си купят за тоя ефект, ама 'айде - нали са заможни. Нека видим какво ще карат:

Прочетено 1599 пъти Последна корекция Петък, 29 Юни 2012 02:03
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.