Сряда, 04 Май 2011 15:43

Електрическо Porsche Boxster E – истинско и реално

От
Електрическото Porsche Boxster E

Това е Porsche на бъдещето: Boxster с два електрически мотора и специално разработена батерия на базата на литиево-железен фосфат...

Когато чуете Porsche, обикновено си представяте ръмжащ двигател с две турбини? Общо взето, представата ви разбира се е абсолютно правилна, но представите се променят, нали? Една такава промяна с емблема Porsche е тестваният от Autobild, Boxter E - безшумен електромобил, който е в състояние да произвежда "познати звуци" с натискане на бутон.

Представеното през 1996 Porsche Boxter е малко, солидно и относително достъпно като цена. Сега, през 2011, дойде време за нов Boxster - този път електрически. Както и оригиналът, и електро спортистът определено е в състояние да ви разтупти сърцето. Отвън, визуално, 4.32 метра дългият Elektro-Boxster не се отличава почти по нищо от оригинала: Един висящ кабел, допълнителен екран на таблото, букви на вратите - това е. Ето какво изпита един от редакторите на Autobild с колата:

"Настанявам се в спортната кожена седалка, а воланът пасва познато добре в ръцете ми. Вместо стандартните уреди за работата на двигателя обаче, пред мен има екран с информация за изразходената или уловената (при спиране например) енергия.

Завъртам ключа - нищо. Няма рев на двигател. Натиска педала за ускорение - и ето ти го онова познато Porsche усещане. Разликата обаче е в тихо свистящия зад мен електрически мотор с мощност 122 к.с.

Абсолютен кеф. И то най-вече при вида на изумените минувачи. Мога да ги предупредя обаче звуково, с натискане на един бутон."

Електрическият Boxster ускорява от 0-100 км/ч за 9.8 секунди, а максималната му скорост е 150 км/ч. А с два електрически мотора просто си е друго.

Версията със задвижване на четирите колела обаче определено обещава повече адреналин при шофиране: 5.5 секунди до 100 км/ч и макс. скорост 200 км/ч. Не е зле! Хич даже. И звучи повече като Porsche.

Другият важен компонент? Пробегът, разбира се. И в двете си версии, Boxster E може да измине до 170 километра с едно зареждане на батерията.

Упс, забравихме нещо важно. Разходът на гориво. Хм, всъщност, разход няма Cool.

Източник и снимка: Autobild

Прочетено 1378 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:48
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.