Понеделник, 12 Март 2012 08:26

Национална Информационна Платформа ЕЛЕКТРОМОБИЛИ - това е Elektromobili.bg!

От
Национална информационна платформа elektromobili_bg

Колко пъти, един ли сто ли? И ние самите не знаем колко пъти вече сме говорили за един дълго разработван от нас проект, но сега по-важното е, че той е вече реалност – представяме ви Национална Информационна Платформа ЕЛЕКТРОМОБИЛИ - Elektromobili.bg. Само година след интернет дебюта на eCars.bg, който на 28 март 2012 'става на една', добавяме нов информационен източник за електрическа мобилност, който създадохме, за да събираме на едно място всичко за електромобилите в България и по света. Ето как:

Докато 'работата' на eCars.bg е ежедневно да разказва за интересните събития в света на електрическата мобилност, Elektromobili.bg има различна, допълваща задача – да предоставя потребителска и бизнес информация за всичко, свързано с електромобилите: марки и модели, технически показатели, възприемане и разпространение, пазар и инвестиции, екологични ползи и още и още. Това отговаря и на въпроса каква е целта на създаването на такава информационна платформа – да осигури възможност за информиран избор на всеки потребител и да спомогне активно развитието на електрическата мобилност в България. Защото информацията е богатство, което пести време и дава предимство. С НИП ЕЛЕКТРОМОБИЛИ даваме такова предимство на всеки, който още сега иска да научи повече за бурно развиващия се свят на модерните електрически превозни средства. И за да не остава впечатление само за автомобили, под електромобили разбираме всички електрически превозни средства – велосипеди, скутери, мотори, леки, лекотоварни и товарни – всичко под един покрив, без изключение!

Какво ще намерите в Elektromobili.bg

Първо и преди всичко, интернет страницата на платформата е все още в процес на разработка. Всекидневно ще добавяме информация и ще разширяваме наличната база данни с нови приложения и функции, а в стартовия вариант на сайта ще намерите:

  • Профили на различни типове електромобили от различни марки и модели;
  • Полезна потребителка информация – първи съвети, чести въпроси, термини, жизнен цикъл и още;
  • Представяне на организации, компании, стандарти, проекти и инициативи;
  • Календар от събития в сферата на електрическата мобилност.

Ще ни бъде нужно време, за да заредим платформата с всичката информация, с която разполагаме, а междувременно, разбира се, постоянно ще се появяват нови интересни и важни неща, свързани с електрическата мобилност, като част от по-ефективен и целесъобразен начин на живот, към който се стремим и искаме да популяризираме.

Какво може да очаквате в краткосрочен план

Някои от разделите в интернет страницата на Национална Информационна Платформа ЕЛЕКТРОМОБИЛИ са в процес на разработка и нашият екип работи постоянно за по-скорошната им реализация. Подготвяме разделите със стандарти, събития и програми, където най-скорошни допълнителни подробности ще има за първата по рода си Национална електромобилна обиколка на България, организирана от Elektromobili.bg, A1 Eco и eCars.bg (съвсем скоро ще обявим партньорите по инициативата). Паралелно подготвяме информация за изложение, на което ще участваме в края на март в София, плюс информация за проекти и инициативи на БАЕПС и ИКЕМ.

Разделът за проекти определено е сред нашите проекти. Може да не са стотици, но в България ИМА проекти и инициативи за развитие на електрическата мобилност и поставени на едно място те ще добият повече значени и сила. Ние, например, вече започнахме, с нашата интернет Кампания ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА!, която ще прерасне в националния тур, за който стана дума отгоре, и това ще бъде само началото.

Опознай електромобила - кампания и национална електромобилна обиколка на България

Планираме и включване на мобилни приложения, като вече разполагаме с локатор за зарядни точки, който заедно с колегите от PlugSurfing направихме на български, а по-късно ще добавим собствен локатор за България с актуална информация за статуса на електро колонките в мрежата и възможност за онлайн резервация. Работим също така и по проекти за изграждане и управление на зарядна инфраструктура за електромобили.

Нашите визия и мисия се простират далеч напред и със сигурност предстои да добавяме много услуги и нови функции в платформата, в зависимост от потребителското търсене, пазара и развитието на бранша.

Как бихте могли да помогнете за развитието на Elektromobili.bg

Как иначе, освен като ни казвате какво бихте искали да променим и добавим, с ефективни и целесъобразни предложения. Подкрепата е важна за всеки, а за нас вашата подкрепа ще бъде изключително ценна.

И така – на първо място с доверие. Взаимното доверение е разковниче за ефективно и ползотворно развитие, а всякаква логистична, спонсорска и рекламна подкрепа ще ни дава допълнителна възможност за допълнително разработване на още ефикасни предложения и услуги. С дарение, спонсорство или реклама помагате не само на Elektromobili.bg, но и на електрическата мобилност в България.

elektromobili-predstaviteln

За всичко свързано с платформата ни пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. - обратната връзка е гарантирана.

Ако пък още не сте харесали нашата страница във Facebook, сега може да го направите - имате и още един повод за това, като изпратите на своите приятели този инфо бюлетин, за да разгледат и те Elektromobili.bg

От екипа на eCars.bg 

Прочетено 2247 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:24
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.