Неделя, 15 Април 2012 13:27

Чисто нов електрически Golf комби – СЕГА за €29,000 без ДДС

От

Пазарът на електромобили определено се развива и само преди месеци в небезизвестния mobile.de нямаше изобилие от обяви за електро коли, каквото има сега. Разнообразие откъм варианти все още няма кой знае какво, но пък вече има оферти за модели като Citroen C-ZERO на цени около и малко под €20,000 зa втора употреба в рамките на по-малко от година и пробег дори под 3,000 километра, а прясно попълнение в сайта е и обява за Chevrolet Volt на малко повече от половин година за €35,000 – у нас се очаква нов да започва от €41,990. Искате нещо по-познато? Няма проблем. Какво ще кажете за нов електро Volkswagen Golf?

Не, германският концерн все още не предлага оригинални електрически версии на своя бестселър, но шило в торба седи ли, та вече се намират компании, които предлагат професионални конверсии, все едно си купувате оригинал. Срещу €29,000 без ДДС полската 3хE предлага електрически Volkswagen Golf Variant с 30 кВ електромотор и 100 км пробег, към които може да добавите всякакви опции по поръчка. Тези €29,000 включват €14,000 за базов Golf комби и €15,000 за професионалната конверсия с горните параметри.

Това означава, че конверсията струва около 30,000 лв наши пари и сега всички, които питаха нашия приятел Теодор Иванов от А1 Есо защо професионално преобразувания от неговата компания до електромобил Nissan Micra струва 30,000 лв, имам предвид самата конверсия, могат да се убедят, че на този етап цените са просто такива, макар че трескаво се търсят варианти за тяхното намаляване. Всъщност, ако става дума за удвояване на параметрите, 3xE удвояват и цената, защото конверсия с 60 кВ електромотор и 180 км пробег струва €27,500, което прави €41,500 без ДДС крайна цена... (Ние определено ще бием това с нашите предложения – виж карето в края на статията за повече инфо.)

Е, това са нещата на този етап – но оригинален електрически VW Golf ще има на пазара по някое време през 2013 г., без да знаем дали това ще стане и у нас или ще трябва да чакаме до 2014-та – но и сега може да купите електро голф за фирмата си, като цената въпреки всичко не е извън възможностите на мнозина. А докато дойде време автопроизводителите (германските) да започнат да продават своите електро модели фирмите за конверсии ще предлагат все повече възможности и ние очакваме цените да падат. С популяризиране на услугата пък все повече хора може да започнат да си поръчват конверсии на сегашните си коли, с които са свикнали и не искат да се разделят или пък на ретро или култови модели, на които да вдъхнат нов екологичен живот.

Във всеки случай когато се решите на "стъпката конверсия", в България има кой да ви направи топ електро Golf и то с множество опции – трябва само да имате нов базов голф или каквато искате кола, след което да ни пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. или да се обадите на някой от нашите телефони за повече информация за предлаганите от нашия технически партньор конверсии. За разлика от поляците, на нашите брошури има коли без ауспуси, които оснвен хартия може да видите на живо и тествате сами!

profesionalna_konversia_elektromobili_a1eco_elektromobili.bg
Професионална конверсия на електромобили от A1 Eco и Elektromobili.bg

eCars.bg, Elektromobili.bg

Прочетено 2893 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 20:54
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.