Сряда, 12 Септември 2012 09:58

Първи Tesla Model S на ebay – актуална обява за $138,500!!!

От
tesla_model_s_signature

Следим за това отдавна и закономерно, с постепенно увеличаване на производството и изпълняване на първите поръчки, в най-големия онлайн аукцион в света – ebay – се появи първата обява за Tesla Model S Signature. Има ли нещо, което липсва? Мда, важната думичка Performance...

Предлаганият Model S не е от най-мощния вариант, който наскоро Motor Trend успя да ускори само за 3.9 секунди от 0-100 км. Е, това беше личната кола на изпълнителния директор на Tesla Motors Елон Мъск, която очевидно е пипната тук там. Неговата на ebay едва ли ще видим скоро, но първата обява се отличава с нещо, което "удря" на пръв поглед - цената...

Model S Signature депозити Tesla започна да приема още през 2009 г. и ето че чакалите три години пробват да изкарат едни 30-40 хиляди долара от раз. Винаги сме знаели, че сред първите депозирали има хора, които просто са инвестирали за препродажба - внесли сме доста коли от САЩ и знаем как действат там в такива ситуации. Лошо няма, пари имат хората, инвестират.

Оправдана ли е исполинската горница? Ами, ако искаш да притежаваш една от само 1,000 произведени бройки още сега (ОК, през октомври), вероятно да. Ако пък ти се чака още примерно година, значи не. Честно казано, ако това беше Performance вариант, по-можехме да приемем цената, която сега изглежда обезкуражаващо.

Обявата, докато изтече, може на намериш на тази ebay страница, пък ако не ти се свиди някой и друг коментар, кажи какво мислиш за офертата в коментарите отдолу.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 2256 пъти
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.