Неделя, 27 Февруари 2011 01:17

Край на спекулациите – Nissan 370Z ще бъде и хибрид!

От
NIssan 370Z Hybrid

Готините ни колеги от Road & Track (www.roadandtrack.com) минаха през доста неприятности, докато представяха на вниманието ни следващото поколение Nissan Z и ако тяхното наблюдение на марката е обективно, можем да очакваме доста модернизиран спортен модел в близко бъдеще.

Като допълнение на по-аеродинамичното купе, хибридното задвижване ще осигури намаляване на разхода на гориво и увеличаване на производителността. По батерията предстои доста работа, за да се постигне намаляване на вредните емисии на двигателя.

Ако инженерите решат да поемат този курс, според R&T, под капака може да се очаква това, което в момента намираме в хибрида на Infiniti - M. А именно - 3.5-литров V6, работещ съвместно с електродвигател и постигащ комбинирано 360 конски сили при сравнително нисък въртящ момент. Това схващане се подсилва и от слуха, че в момента се провеждат тестове на модела в Америка, а публикацията твърди, че очакваният разход на гориво е около 7.5 / 100км . Предполагаме, че и производителят и авторът на статията имат вратички за измъкване при неточност в информацията...

Прочетено 1073 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:03
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.