Петък, 08 Април 2011 11:18

BMW Brilliance прототип на 5-серия зареждаем хибрид

От
Прототип на BMW 5-серия зареждаем хибрид

От Китай, за Китай. Това пише на показания от BMW преди автошоуто в Шанхай зареждаем хибрид на платформата на 5-серия, който ще се продава само на китайския пазар. Прототипът на тази зелена версия на средния клас седан на BMW е базиран на китайската платформа на 5-серия с дълга колесна база.

Колата е част от съвместно предприятие между BMW и китайския автопроизводител Brilliance. Това е и върхът на екологичния айсберг на BMW, предназначен за китайския пазар, който проявява все по-голям апетит към премиалния сегмент коли и към по-екологичните и енергийно ефективни модели.

Въпреки размера на прототипа, от BMW коментират, че хибридът от 5-серия ще може да изминава почти 400 километра с едно зареждане и един резервоар гориво, с до 65 от тези километри само на електрическа енергия, стига да не "пълзите" с повече от 60 км/ч. Това определено не са впечатляващи показатели, но е стъпка в правилната посока и в трафика на задушаващите се големи китайски градове определено ще имат значение. Малко вероятно е хибридът (в този си вид) да навести и други пазари, но пък в Европа със сигурност няма да останем без еко BMW-та.

Източник: BMW

Прочетено 1578 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:48
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.