Петък, 08 Април 2011 17:00

Потвърдено: Land Rover хибриди ще има след 2013

От
Range Rover хибрид

Моделите на Land Rover са висок клас луксозни джипове с ревностните фенове. Но освен че тези скъпи возила са популярни, харчат и много гориво и вследствие на повишаването на цените на горивата и по-големия законодателен натиск по отношение на вредните емисии, се наложит британския автопроизводител да предприеме стратегия за използване на алтернативни горива, която много скоро трябва да започне да се изплаща.

Търговският директор на Land Rover Джон Едуардс коментира за Inside Line, че притежаваният от Tata Motors автопроизводител ще започне изпълнението на своята стратегия за алтернативни горива през 2013 с бензинови хибриди Range Rover, последвани от разширена хибридна гама през 2014 година. Подобните на Chevrolet Volt хибриди вероятно ще включват по-масивни батерия и мотор, които да вършат по-голямата част от работата и малък бензинов двигател, който да зарежда батерията. Този подход отгоре-надолу означава, че по-големите , по-скъпи "Роувъри" първи ще получат хибридните технологии. Този ход ще доведе до по-голямо въздействие върху цялостните емисии, а по-нисък клас модели като предстоящият Evoque не може да получи помощна батерия в скоро време. Обикновено по-големите модели са и по-скъпи, което означава, че разходите за електрическото задвижване може да бъдат по-добре интегрирани в цената на продукта.

Също така малко вероятно е да се появи хибриден дизелов двигател Range_e като концепцията от автошоуто Женева 2011. Въпреки че е много ефикасен с изминаването на 137 км с 4,55 литра и с 32 км пробег на електрически режим, дизеловият двигател, свързан с цялата технология, ще направи превозното средство много по-скъпо.

Имайки предвид, че Tata Motors е собственик и на Jaguar, може да се обзаложите, че всяка нова хибридна технология, използвана от Land Rover скоро ще бъде приложена и при Jaguar.

Ние сме много развълнувани от перспективата на високоефективни Range Rover, но практиката е показала, че този вид технология обикновено отнема повече време, за да стигне до пазара, отколкото първоначално се предвижда. Land Rover има малко време, преди да настъпи 2013 г., така че ние просто ще трябва да изчакаме и да видим.

Източник: Inside Line

Прочетено 1016 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:47
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.