Петък, 08 Април 2011 17:16

Монако поръча Lexus LS 600h за 'другата кралска сватба'

От
Принц Алберт II ще се вози на Lexus LS600h на своята сватба

Съобщението за BMW M3 Royal Edition може да е било първоаприлска шега – британската кралска двойка ще използва множество различни превозни средства, за да се придвижи между Бъкингамския дворец и Уестминстърското абатство, но наследникът на британския трон не е единственият принц, който се жени. Ще се жени и принц Албърт II от Монако, управляващият монарх на малкото средиземноморско княжество, който е избрал за своята сватба различен маршрут.

На 2 юли, на сватбата на принц Алберт II с госпожица Шарлийн Уитсток, двойката ще се вози в специален Lexus LS600h, снабден с вградени мигащи светлини, с княжеските символи и със специален регистрационен номер "MC 01". Луксозният седан хибрид е особено подходящ за целта – може да измине целия маршрут на електрически ход. Така принцът на практика насърчава иновативните решения и за пореден път демонстрира своята загриженост за околната среда, както и допринася за популяризирането на превозни средства с ниско отрицателно въздействие върху нея.

През 2006 година принцът основа своята фондация "Принц Алберт II от Монако", която днес подкрепя повече от 150 проекта за мониторинг на промените в околната среда, защита на видове, заплашени от изчезване поради промените в климата и управление на водните ресурси в развиващи се страни.

Прочетено 1029 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:47
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.