Сряда, 13 Април 2011 23:44

Електрически микробус от Volkswagen

От
Volkswagen Bulli concept

Нов, концептуален микробус Volkswagen представиха на автоизложението в Швейцария мениджъри, дизайнери и инженери от концерна.

Немският автомобилен производител Volkswagen представи своята концепция за електрически микробус - Microbus, известна като Bulli  на автомобилното изложение в Женева през март.
Първият микробус на VW е въведен през 1950 г. След това Volkswagen развива модерна концепция през 2001 година. Сега е ред на електрическият Bulli: шестместен, по-компактен и достъпен.  


Захранвано чрез 40 кВтч литиево-йонна батерия, превозното средство има електрически мотор, който осигурява 85 кВ мощност и 270 Нм въртящ момент. Бусчето е дълго около 4 метра. Неговият пробег е 300 км и за 11.5 секунди  може да ускори от 0 до 100 км/ч, с максимална скорост от 140 км/ч.


Bulli ще е с хибриден агрегат. Очаква се, че с електрическия мотор ще се предлагат бензинови и дизелови двигатели с директно впръскване. Като най-подходящи, от производителя посочват такива с обем до 1400 кубика.

Замислен като семейна кола, гарантираща комфорт и сигурност, Bulli лесно се превръща в товарен бус, с премахване на задните седалки (оформени като пейка). А плъзгащият се по цялата дължина на арматурното табло iPad, обезпечава високотехнологичното оборудване - предимно за пътниците, но също така може да е в услуга и на водача.

Volkswagen Bulli concept

Източник: thegreencarwebsite.co.uk

Прочетено 3256 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:36
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.