Понеделник, 13 Юни 2011 13:00

Google продължава да се 'електромобилизира'

От
Google разширява своя електро и заряден парк

Google реши да продължи да гради своето устойчиво бъдеще и инсталира над 70 зарядни колонки за електрически коли на ChargePoint Network в своята централа в Маунтийн Вю, Калифорния.

Електро колонките се използват за електромобилите на служителите и разрастващата се фирмена програма за споделяна не коли на Google (GFleet)...

"Добавихме 71 нови и по-бързи Ниво 2 зарядни станции към наличните 150 Ниво 1 зарядни, които инсталирахме през изминалите няколко години, с което общият ни капацитет надхвърля 200 зарядни, а предстои и монтирането на още 250 нови", написа Ролф Шрайбър, технически програмен мениджър за електрическо транспортиране на Google, във фирмен блог.

С планове за още 250 зарядни станции в своя лагер и цел да направи 5 процента от него готов за електромобили, инсталацията на Google е най-голямата зарядна инфраструктура на работно място в САЩ.

През 2007 г. Google закупи известно количесвто Toyota Prius и Ford Escape, хибридно модифицирани с по-големи презареждаеми батерии. Сега Google смята да ррзшири своя Gfleet до над 30 коли с покупка на Chevrolet Volt и Nissan LEAF електромобили.

Служителите могат да използва Gfleet коли за придвижване из централата или за доставки. В рамките на своята услуга за споделяна на електромобили и със своите биодизел автобуси, Google пресмята, че спестява 14 милиона мили или 5,400 метрични тона въглероден двуокис годишно.

"През последните няколко години на пазара се появиха няколко новаторски авто технологии и ние работим за обновяването на нашата зелена транспортна инфраструктура. В резултат, вече имаме най-голямата корпоративна зарядна инфраструктура за електромобили в САЩ. Вече включваме и следващото поколение зареждаеми коли в Gfleet, нашата програма за споделяне на коли за служите", добавя Шрайбър.

Ето и видео, което ще ви покаже нещата нагелдно...

Прочетено 1191 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 17:15
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.