Петък, 03 Юни 2011 10:00

E-tron терапия за Audi A2 – на авто-изложението във Франкфурт

От
Може би ще видим електромобил Audi A2 E-tron през септември във Франкфурт

До автоизложението във Франкфурт, Германия, остават цели три месеца, но вече има индикации, че то ще е истински вълнуващо шоу за любителите на електромобили.

Вече разбрахме, че BMW вероятно ще представи дългоочакваната версия на електрическия хечбек i3. Сега се оказва, че Audi също може би ще представи свой електрически хечбек, с потенциал да развие и размножи нова, изцяло електрическа под-марка. Та, изглежда германските авто марки въпреки всичко засилват електромобилните обороти и ние сме убедени, че с действията си в тази посока, компании като Renault/Nissan ще продължат да провокират все по-ожесточена надпревара и както сега се говори предпазливо и се опипва почвата, така до година две на пазара ще започнат да излизат все повече и повече електромобили..

Според британския сайт AutoExpress, вътрешни източници от Audi са споделили, че автопроизводителят тихичко и неуморно е разработил електромобил, подготвен да замени европйският вариант на субкомпактния А2.

Audi има много силно развит сектор 'Електромобили'

Предишната серия А2, беше свалена от производство през 2004г, въпреки супер икономичния си дизелов разход, с който моделът успешно се конкурира с много автомобили, произвеждани и днес. Моделът си остава предпочитан от майки/домакини - малък, но просторен и изключително подходящ за ежедневна работа.

Новината за нов, електрически А2 не е съвсем "новина". Такива слухове имаше още през 2009 г., които се подновиха и миналата година, а сега и през тази - отново се говори за два нови варианта - електрически задвижван А2 и за зареждаем хибрид А2. Дотук добре, но като пускова година, бе посочена 2015! Изненадааа - (може би) електрическото Audi A2 е готово за широката публика! Ще разберем - през септември, във Франкфурт...

Може би A2 E-tron ще надвие конкурентите в сегмента си
Може би A2 E-tron, ще надвие конкурентите в сегмента си

Ре-лансирането на електромобила А2, може да е стратегически ход на Audi. Докато автопроизводителят не потвърждава или отрича слуховете, може изведнъж да се окаже, че Audi A2 E-tron е готов продукт - достоен конкурент на BMW i3 или на ограничената производствена серия Mercedes-Benz A-class E-cell.

Като се има предвид, колко усилено насърчава и разработва Audi своя електрически сегмент, твърде вероятно е, тази есен да видим електромобила Audi A2. Все пак - не бива да се очаква от А2 E-tron внушителния пробег от 600 км с един заряд, постигнати от конвертираното А2 DBM Energy, което ибаче изгоря в пожар по-рано тази година.

Източник: [AutoExpress]

Прочетено 1985 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:27
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.