Четвъртък, 08 Септември 2011 11:18

Low Carbon Vehicle 2011 Ден 1 – куп електрически дебюти

От
Low Carbon Vehicle Event 2011

Вчера в Англия стартира поредното специализирано изложение за ефективни и природосъобразни коли наречено Low Carbon Vehicle 2011 и какво по-подходящо място за провеждане от състезателна писта. Двудневното събитие се провежда на пистата Рокингам в Корби, Нортхемптеншър и днес.

Организирано от Cenex, английският център за нисковъглеродни и технологии за горивни клетки, събитието се провежда за четвърта поредна година и тазгодишното издание има амбицията да стане най-голямото досега. Създадено като място за събиране на ключови специалисти от автоиндустрията, изложението им дава възможност да демонстрират своите продукти и постижения в областта на колите с ниски въглеродни емисии...

Сред изложителите в LCV2011 са Arup, Ashwoods Automotive, Allied Electric, Delta Motorsport, Chargemaster, Controlled Power Technologies, Elektromotive, Mercedes Benz, Nissan, Pod Point, Toyota, Evida, Zytec Automotive и Ricardo. Сред известните лектори на събитието ще бъдат Марк Приск, министър на бизнеса и предприемачеството, Нийл Бучър, съдружник в Arup и Лейн Грей, изпълнителен директор на {tooltip}TSB{end-link}Technology Strategy Board{end-tooltip}.

По време на изложението Arup и TSB ще разкрият повече подробности около резултатите от скорошни тестове с електромобили, направени в Англия, за които ще ви разкажем по-късно днес, а откъм анонси се очаква представянето на Electric Corby- инициатива, създадена от Corby Borough Council, Cenex и Bela Partnership за привличане на световните лидери в областта на чистите технологии в Корби. Идеята е градът, намиращ се в сърцето на английската долина на моторните спортове, да се превърне в практичен развоен център за енергийно ефективен живот и нисковъглеродни превозни средства.

Тази година е първата, в която пистата Рокингам е домакин на събитието, защото на Cenex беше нужна по-голяма площ за събиране на всички желаещи изложители. Очаква се LCV2011 да привлече 2000 участника, а повече информация за официалната страница на събитието.

Множество компании дебютират със свои нови разработки и след като съберем повече информация за интересното от събитието ще ви разкажем за тях в следващите дни.

[От: Thegreencarwebsite]

Прочетено 4273 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 11:42
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.