Tesla Model S с три електромотора

Електромобили

В този блог: Tesla Model S е достатъчно мощен и пипнат, но австрийците от Magna показват своя версия.

Magna Steyr е голям завод, в който много автопроизводители поръчват производство на свои модели. Екипът очевидно има огромен опит в правенето на коли и за разнообразие показва своя преработка на Tesla Model S...

В завода се правят компоненти за BMW i3, но изглежда по им е паснала идеята да си поиграят с Model S. Модификацията е по задвижването, с някои визуални промени, като са добавили още един електромотор.

Всъщност преработката е сериозна – екипът на Magna е демонтирал батерията, моторите и инверторите на Tesla и ги е заменил със собствени компоненти. След промяната колата разполага с два електромотора отзад и един отпред, което добавя torque vectoring" технология. Това означава, че всеки от моторите получава във всеки даден момент точно максималната мощност, която може да използва и не повече.

В завой, например, въшното колело изминава повече разстояние от вътрешното и трябва да се върти малко по-бързо. Това се постига много по-лесно, когато има два задвижващи мотора и подаването на мощност към всеки от тях поотделно може да бъде контролирано според ситуацията.

Всеки от електромоторите на Magna е с мощност 188 кс (общо 564 кс). По-малко е от максималните 762 коня на двата мотора на Tesla Model S P100D, но явно целта на Magna не е да покаже някаква супер мощна система, а по-скоро оптимизиране на динамиката особено на пътища с много завои.

Другата цел на Magna е по-скоро да покаже своите способности като производител. Компанията естествено няма да намерение да предлага модифицирани Model S електромобили. Така по-малки автопроизводители биха могли да прехвърлят производството си на електро модели към Magna и то още сега.

От: Gas2


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума