Услуга за споделяне на автомобили стартира с 500 броя Renault ZOE в Мадрид

Полезно и ефективно

В този блог: Испанската столица ще се сдобие с 500 чисто нови електромобила през октомври.

Renault продължава да затвърждава позицията си на лидер в продажбите на електромобили в Европа с ново партньорство, което ще осигури нови 500 електромобила в испанската столица.

Френският производител на автомобили ще си партнира с Ferrovial Service, голяма инфраструктурна компания в Испания, за да предложи новата услуга, наречена "Zity", още от октомври тази година.

"Тази нова услуга за споделяне на автомобили в Мадрид ще се превърне в реалност благодарение на експертизата на 2 водещи компании Zity съчетава капацитета на Ferrovial Services в областта на общинските услуги и екологични решения с опита на Renault като основен доставчик на електрически автомобили в Европа и водеща марка в областта на устойчивата мобилност. 

Услугата за споделяне на автомобили в Мадрид ще използва новия модел на ZOE, който в момента е единственият електрически автомобил на пазара, предлагащ NEDC пробег от 400 км, еквивалентен на около 300 км в реални условия."

500 електромобила не са никак малка бройка, а като добавим към тях 110-те електрически Nissan Leaf таксита, които вече се движат по улиците на града и Tesla Model S колите на Uber, Мадрид определено започва да обръща сериозно внимание на електрическата мобилност.

Междувременно и Tesla разшири присъствието си в Испания с нови магазини в Мадрид и Барселона.

Продажбите на електромобили в Испания са във възход, но както на повечето места по света, те все още представляват много малък процент от общите продажби.

Най-популярните модели в Испания са BMW i3, Renault Zoe и Nissan Leaf, но Renault определено ще дръпнат доста над останалите тъй като сделката за 500-те електромобила ще удвои продажбите им в Испания за тази година до момента.

Още по темата:


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари