Засега, Tesla Supercharger-и в България нещо не се задават

Блог

В този блог: Вече е септември 2016, а няма никаква информация за Tesla Supercharger станции в България.

След поредното ни питане по мейла днес, 6 септември 2016 г. (от две години насам) към европейския Supercharger екип, отново получаваме автоматичен отговор със стандартни обяснения...

Преди всичко – само можем да имаме респект към Tesla за това, което прави. Мрежата им от зарядни станции се разпростира вече в много държави и продължава да расте.

Приятно е също и да отразиш блог като този за поредната най-голяма Supecharger станция, сега в Норвегия. Там пазарът на електромобили вече е супер оживен и е нормално компанията да инвестира. Същото важи и за други силни европейски пазари.

Да, Supercharger мрежата продължава да расте из Европа и има държави с много добро покритие. От друга страна вече втора година няма и една станция по коридора към България, който на картата на Tesla стига до Турция.

Затова ни е грижа и питаме, подбутваме, действаме, защото цяла Европа да е опасана, а по нашите земи да няма нито една Tesla зареждачка е кофти работа за нас. От една страна вероятно в Tesla гледат колко (малко) от техните коли са купени от България и затова отлагат, от друга пък сигурно има доста българи, които не купуват Tesla, защото у нас няма Supercharger-и. И ни така, ни онака...

Това е положението засега, Tesla отговаря с автоматични съобщения, Елон Мъск не казва нищо в Twitter, та за момента, Tesla Supercharger-и в България не се задават. Но идат, де, то се знае ;).

tesla-supercharger-evropa-email

Пиши до Tesla (на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.), да ги питаш защо се бавят българските Supercharger станции. Като повече хора питат и изискват, нещата стават различни.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg