Nissan LEAF с (над) 200 км пробег евентуално във Франкфурт

Електромобили
В този блог: В края на 2015 г. ще станат 5 години от старта на продажбите на Nissan LEAF и е време за по-голяма батерия и повече пробег.

Изпълнителният директор на Renault Nissan вече обяви, че Nissan работи по LEAF с 400 км пробег, но преди тази нова версия ще минем през междинно удължаване на пробега на настоящия модел...

Засега няма официално съобщение от компанията, но има индикации, че Nissan LEAF 2016 с повече пробег може да видим по време на автосалона във Франкфурт в края на лятото.

От около година Nissan тества различни нови батерии – с капацитет около 30 кВтч и също 48 кВтч. Във Франция дори са снимали LEAF на чието табло се вижда пробег от 221 км.

С 30 кВтч батерия пробег от 200 км е възможен, като на база нашия опит предполагаме, че това ще е постижимо с умерено шофиране и без продължително поддържане на висока скорост (над 130 км/ч). С 48 батерия кВтч вече ще е съвсем друго.

Има вероятност новата батерията да е на LG Chem, за което съдим от следните думи на Гон пред Wall Street Journal наскоро: "Отворили сме възможността за конкурентност сред производителите и засега смятаме батерията на LG Chem за най-добра."

Ако това стане, Nissan ще премине към LG Chem батерии както своя партньор Renault (батерията на нашия Туизи е на LG Chem, както и тази на ZOE).

Важно е да сме наясно, че на по-голямата батерия ще й е нужно и повече време за зареждане. За дълги пътувания това ще направи станциите за бързо зареждане абсолютна необходимост. В един момент може да се наложи и увеличаване на мощността, защото за зареждане на 30 кВтч батерия до 80% на 50 кВт DC станция вероятно ще са нужни 40 мин.

За сравнение, сегашната 24 кВтч батерия на LEAF се зарежда на такава станция от 0 до 80% за половин час (макар че е по-реалистично да говорим за диапазона от 10-15% до 80%, което скъсява времето). CHAdeMO стандартът може да работи с мощности до 100 кВт – при наличие на такива времето за зареждане определено ще се скъсява значително.

Остава да видим дали след лятната ваканция в средата на септември във Франкфурт Nissan ще ни покаже "ъпгрейднат LEAF".

От: Automobile-propre

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения