Дизелов Trafic прехвърлен оригинално на ток

Електромобили

В този блог: Carwatt преоборудва използван Renault Trafic с употребявани батерии от електромобили на марката.

COP21 конференцията за климатичните промени върви в пълна сила и покрай нея ставаме свидетели на множество устойчиви демонстрации. Ето още една – Carwatt използва батерии от Renault електромобили за втори живот като превръща дизелов ван на марката в електрически...

Целта на този прототип и въобще на проекта, е да се демонстрира как вече използвани електромобилни батерии получават втори живот преди да бъдат рециклирани. Колкото до оригиналното, наричаме го така заради участието на Renault в проекта.

Renault Trafic ванът на снимката е професионално преоборудван от дизелов на електрически от базираната в Париж нова компания Carwatt, в партньорство с Renault, градския съвет, BPI France, Alès École des Mines инженерното училище и Bobigny Business Campus.

С времето, батериите на електромобилите бавно губят известна част от своя капацитет – например 15-20 процента за около 10 години (в зависимост от начина на използване). Тогава стават подходящи за вграждане в превозни средства, които се преоборудват от ДВГ на ток, преди накрая да бъдат изпратени за рециклиране.

Идеята да пробват с Renault Trafic е много добра, защото ванове с такъв размер на ток все още липсват на пазара, а са супер изгодни за работа в електро вариант. От друга страна е много важно да се натисне в това направление като цяло, а и в случая в Париж, защото според градската управа и Carwatt 94% от колите за доставки в града са дизелови.

Конверсията означава втори живот и за купето, с премахване на вече износената дизелова система и предвид разразилия се около Volkswagen Дизелгейт, французите очевидно търсят начин да приложат на практика ангажимента на своя премиер от декември 2014 г. за развод с дизела.

Източник: Renault


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения