Бусчета на ток от Bollore возят COP21 делегати по Шанз Елизе

Електромобили

В този блог: Още електро возила за конференцията по климатичните промени в Париж.

Blue Solutions поделението на Bollore пусна електрически бусчета за пътуване на делегати от конферентната зона по Шанз Елизе. Десетте електробуса обслужват три линии и работят от 06:00 до 00:00 с общо 50 шофьора...

Bluebus возилата са дълги 5.46 метра и събират до 22 пътника. На борда им са монтирани по три литиево-полимерни батерии с до 30 кВтч капацитет за 120 км пробег. Максималната скорост е 50 км/ч.

Освен бус има и трам вариант наречен Bluetram със суперкондензатор вместо батерии, който се зарежда за кратко през няколко спирки.

Електромобилният ангажимент по време на конференцията за климатичните промени е значително по-мащабен от всяко друго подобно събитие досега. Освен десетте буса на разположение на делегатите са 200 електромобила от Renault Nissan алиансаNissan LEAF и Renault ZOE.

В добавка вчера по Discovery Channel мина премиерата на Racing Extinction с участието (и финансовата подкрепа) на Елон Мъск и Tesla Model S и определено има сигнали, че човечеството прави постъпки за поправяне на множество грешки от миналото и настоящето.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения