За VW това е 'Нова ера" електромобил

Електромобили

В този блог: Volkswagen 'Think new' електро концепция – тотално различна от всичко друго в гамата на марката.

Днес Volkswagen пусна снимки на нова модерна електро кола, с която компанията се надява да излезе от дизеловия скандал и да поеме към електрическо бъдеще...

Според Automotive News този концептуален компактен VW електромобил с дълъг пробег близо до производство и може да излезе на пазара през 2018 г. (или най-късно 2019). Това си е цяла година потенциална разлика, но по-важното е, че дизайнът на модела е направен така, че да се отличава значително от всичко останало в гамата на VW.

В прес съобщението на компанията пише, че това ще е първата електро кола на марката, базирана на новата MEB (modular electrification kit) платформа.

В материала няма никаква друга информация за модела, който ще бъде показан на автосалона в Париж по-късно този месец. На този етап представянето се ограничава до това, че "VW влиза в нова ера и моделът е революционен като Beetle преди седем десетилетия".

vw-nova-era-elektromobil-otzad

Миналия месец ИД на VW Херберт Дийс каза в интервю за WirtschaftsWoche, че компанията работи по електромобил с размера на Golf, но с вътрешния обем на Passat, с пробег 400 до 480 км с едно зареждане.

Повече снимки и инфо очакваме след старта на парижкия автосалон.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума