Електрически бус и от VW – e-Crafter излиза на пазара през 2017 г.

Електромобили

В този блог: Още един електрически бус на пазара от тази година.

След като Renault обяви, че до края на 2017 г. пуска електро версия на Master, VW също добавя бус на ток в гамата и ще прави e-Crafter в Полша...

Новината е на полската новинарска агенция PAP, която цитира говорител на VW, но на този етап няма информация какъв брой електрически бусове смята да произведе Volkswagen. Компанията показа модела за пръв път по време на изложението за индустриална техника IAA Commercial Vehicles в Хановер миналата есен.

Батерията на e-Crafter е с капацитет 43 кВтч (312 клетки), което според VW ще е достатъчно за около 200 км пробег, като това може да е показател по не особено реални Европейски цикъл за шофиране. За сравнение, Renault обяви 33 кВтч батерия за електрическия Master (вероятен реален пробег до около 120 км).

Планът на VW обаче е да предлага модулна архитектура, така че да може да се добавят пакети батерии за двойно повече пробег.

Мощността на e-Crafter е 100 кВт, но максималната скорост е само 80 км/ч. Може да превозва до 4.25 тона, с обем 11.3 кубични метра.

Очакваме интересът към такива возила да е много голям, но първо трябва да ги пуснат на пазара, а и да им подобрят сравнително бързо характеристиките – повече пробег, наистина бързо зареждане и атрактивна цена. Защото бизнесът си прави сметката!

От: Electrive

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

GREFTER- ИМА ЛИ НЕЩО ОБЩО С МАТЕРИАЛА ГРАФЕН?!

ANGEL
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения