Много ли са $890 на месец за Tesla Model 3?

Електромобили

В този блог: Ben Sullins от Teslanomics отново има интересна статистика за споделяне с феновете и потенциални купувачи на Tesla Model 3.

Преди няколко седмици той пусна в онлайн пространството анкета, чрез която всеки желаещ можеше да изчисли колко точно ще му струва Tesla Model 3 с точните екстри, които желае.

Sullins бе приятно изненадан, след като над 100,000 души се включиха в анкетата му и това му помогна да събере ценна информация, която показва някои очевидни и някои не толкова, тенденции, при повечето потенциални купувачи на Model 3.

Статистиката от събраните данни показва, че бъдещите собственици на Model 3 по-скоро искат да намалят първоначалните разходи възможно най-много, но не изцяло.

60% от участвалите в анкетата са заявили, че искат премиум интериорен пакет, който струва $5,500 и включва опитомяеми седалки, две задни USB устройства, декор от дърво, седалки с възможност за регулиране на 12 посоки, премиум аудио система, стъклен покрив и др., но не смятат да дават допълнително за боя и гуми.

Малко над 50% са без претенции за цвета на колата и биха я взели с базовия черен цвят вместо да доплащат $1,000 за различен. Същите тези 50% са достатъчно доволни и от стандартните гуми, с които се предлага Model 3 и не биха доплатили $1,500 за спортни.

Очевидно на технологията за автономно управление все още не й е дошло времето, защото над 50% от анкетираните не са избрали да добавят подобрения автопилот, и системата, която занапред ще позволява пълно автономно управление, за допълнителни $8,000. Близо 50% от анкетираните са избрали версията с пробег от 350км и не биха си доплатили $9,000, за  по-голяма батерия, която позволява над 500км пробег.

Събирайки данните от всички участници в анкетата Sullins е сметнал, че средно разхода за електричество на месец плюс $5,000 първоначална вноска и изплащане при лихва от 4,5% с включена застраховка от $120 на месец докарва цената до средно $890 на месец.

Догодина ще се появят и опции като AWD и въздушно окачване, които допълнително ще вдигнат цената на колата, но все още не са обявени цени за тези допълнителни опции и затова те не присъстват за избор в тази анкета.

Това, разбира са, са примерни сметки и вероятно може сумата да бъде свалена или увеличена допълнително, но какво мислите? Много ли са $890 на месец за Tesla Model 3 и за какъв период от време би било изгодно да се вземе на лизинг предивд редицата разходи, които се спестяват в дългосрочен план?

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Не са много за щатите, но $42000 са над средната цена за автомобил.

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения