Цената на Opel Ampera-e с близо $7,000 нагоре в Норвегия заради GM

Електромобили

В този блог: Изненада на стойност близо $7,000 за резервиралите Opel Ampera-e в Норвегия.

Положението с Chevy Bolt EV в Европа, където колата се продава като Opel Ampera-е, става все по-сложно, откакто GM продаде своето европейско поделение на PSA Group. Търсенето продължава да нараства.

Сега изглежда, че GM иска да се възползва от това по един не особено приятен за всички желаещи да се сдобият с електрическото возило начин, увеличавайки цената му.

Миналия месец Opel поиска от норвежките си дилъри, където търсенето е най-силно, да спрат да приемат поръчки за Ampera-е, тъй като предлагането не може да съвпадне с търсенето. Те твърдяха, че почти 5,000 души са направили резервация по това време.

Дилърите сега поставят заинтересовани купувачи в списък, но не подписват договори, макар че сега изглежда, че тези дори да го правят тези договори няма да са от особено значение, защото се появи информация, че новото повишение на цените се отнася и за тези, които вече да подписали договор и са направили предварителна резервация.

Местният вестник Dinside съобщава:

"Цената на Opel Ampera-e се е увеличила с общо 45,000 норвежки крони - и за онези клиенти, които вече са подписали договор с предварителна резервация," 

Това е увеличение с приблизително $7,000 от договорената цена и идва като капак на по-високата цена, която всички резервирали ще трябват да платят за новият модел предвиден за следващата година, тъй като всички бройки от произведените тази година вече са продадени. Цялата тази работа ще увеличи цената на Ampera-е от $35,000 на поне $42,000 в Норвегия.

Към момента колата е с около $5,000 USD по-скъпа, отколкото в САЩ, преди да се вземат предвид всякакви видове субсидии.

Щайн Петерсън от Opel Норвегия сподели пред Dinside, че увеличението на цените всъщност се дължи на GM и норвежкото поделение на Opel не може да направи нищо, за да се предотврати значителното им увеличение.

Норвегия очевидно не е единственото място, където цената се е увеличила и от миналия петък и на други места в Европа електромобилът се предлага на по-висока цена. В Холандия например цената му вече е с €5,700 повече.

Въпреки че през лятото GM увеличи значително производството на Chevy Bolt EV и фактът, че заявките за колата от Европа продължаваха да растат доставките продължиха да бъдат все така ограничени и в един момент дори резервациите трябваше да бъдат спрени на места.

Интересно е защо GM прилага тази промяна и към направилите вече заявка на друга цена? Това увеличение със сигурност ще накара някои от предварително резервиралите да се откажат, но въпреки това е вероятно по-голямата част от резервациите да се превърнат в реални продажби тъй като алтернативни модели от същия клас като новият Nissan Leaf 2018 и Tesla Model 3 надали ще бъдат налични в страната и в Европа като цяло, преди Ampera-e.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ми братче после се чудят защо има сив и черен пазар. С такава разлика на цената в Щатите и голямото търсене в Европа Шеви Болтчета ще преплуват през океана и ще плъзнат по норвежките заснежени пътища като нищо. Те щом внесоха Фият 500Е от Калифорния която е по-далече и които са по-малко и по-калпави какво остава за Болтовете?

Последно редактиран Преди 6 години от Влади Иванов Влади Иванов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения