Hyundai пуска 40,000 повече Kona и Niro електромобили през 2018 г.

Електромобили

В този блог:  Hyundai и Kia ще увеличат с 20,000 броя производството на Kona и Niro през 2018.

Hyundai и Kia решиха да увеличат производството на своите електрически модели Kona и Niro (ЕV), които ще бъдат пуснати през следващата година, с 20,000 повече в сравнение с първоначалните планове.

Включвайки Hyundai Ioniq и Kia Soul EV, както и Sonata и K5 плъгин хибридните модели, комбинираното EV производство на двете компании ще надмине 100,000 бройки през следващата година.

Според източници от индустрията на 23 октомври Hyundai Motor и Kia Motors са определили от Kona EV и Niro EV да бъдат произведени съответно 18 600 и 21 000 броя, което е ръст с 38% и съответно 66% в сравнение с предходните им планове от миналата година.

Това активизиране на Hyundai-Kia Motors за увеличаване на годишното производство до голяма степен обаче се дължи на проблемите с доставките на Ioniq Electric и неизпълнените цели зададени от Министерството на околната среда.

Hyundai започна с производството на 1,000 бройки Ioniq Electric на месец през юни миналата година, но скоро след това го увеличи до 1,800, след като търсенето се оказа по-голямо от очакваното.

Въпреки това, продуктът все още е на заден ход и компанията има проблеми с доставките и до ден днешен.

Корейското министерство на околната среда, което отговаря за разпространението на електрически превозни средства в частния сектор, посочи, че липсата на доставки от страна на Hyundai Motor е една от основните причина за неуспеха да се постигне целевият брой от нови електрически превозни средства, планиран за миналата година.

Новата цел на Hyundai Motor и Kia Motors да увеличат значително броя на новото EV производство през следващата година със сигурност трябва да спомогне за постигането на целите на правителството и през 2018 те да бъдат изпълнени с тези 100,000 нови електромобила, които двете компании ще произведат.

Към момента Hyundai Motor и Kia Motors произвеждат 20,000 бройки от Ioniq Electric и Soul EV годишно, и още толкова от моделите Niro, Sonata и K5 плъгин хибриди.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Нямам търпение за тест драйв на Хюндай Кона!

Ivo
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения