Subaru и Toyota ще си партнират в производството на електрически SUV модели

Електромобили

Ден, след като от BMW и Jaguar Land Rover обявиха, че ще си партнират в сферата на електрическата мобилност към подобна стъпка преминават и други два големи автопроизводителя.

Toyota и Subaru влизат в партньорство за разработването на нова платформа, на базата на която да пуснат няколко изцяло електрически SUV модела под всяка от двете марки.

Прави впечатлениет, че двете японски автомобилни компании все повече си сътрудничат през последното десетилетие, включително и по някои проекти за хибридни превозни средства.

И двете компании също така се възприемат като сериозно изоставащи в изцяло електрическото пространство, тъй като нито един от тях не разполага с изцяло електрически модел.

Сега те обявяват партньорство, което вероятно ще им помогне за запълването на тази празнина:

Като първа стъпка в тази посока двете компании ще разработят съвместно платформа за електромобили, която ще бъде направена по начин позволяващ използването и в множество типове превозни средства, включително седани и SUV модели от клас C и D-сегмент, както и за ефективно разработване на модели на производни превозни средства.

На този етап по конкретна информация за пускане на първи модели на тази нова платформа все още няма.

Още през 2017 г. Toyota обяви големи планове за електрификация с първата си изцяло електрическа кола, планирана за 2021 година. Въпреки това, японският автомобилен производител все още се фокусира основно върху хибридните автомобили. Що се отнася до Subaru, те също планират да пуснат своя първи електромобил през 2021 година.

Партньорството на Toyota и Subaru има смисъл, тъй като те са толкова изостанали в разработването на изцяло електрически превозни средства, че биха могли да се възползват от обединяването на силите, за да наваксат.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари