VW стартира WeShare услуга с 1,500 електрически голфа в Берлин

Електромобили

Услугите предлагащи споделени електромобили започват да стават все по-достъпни и популярни и дори у нас се забелязва доста добра активност по тази линия.

В по-големите градове на Западна Европа, разбира се, е по-различно и там бройката на колите е значително по-голяма, но важното е да виждаме, че се действа навсякъде.

Немците лека полека започнаха да се активизират повече в посока електрическа мобилност и в подкрепа на популяризирането на електрическите коли на местно ниво от тази седмица в Берлин стартира официално услугата WeShare на VW.

Подобно на това, което има у нас като Spark, чрез тази услуга ще могат да се взимат под наем електромобили, които ще бъдат разпределени в определени зони на града.

Изначално обслужващата зона на WeShare ще обхваща около 150 км2 в центъра на Берлин и района извън градската железопътна линия, след което поетапно ще се добавят нови зони и повече коли.

Услугата стартира с 1,500 бройки e-Golf, а в началото на следващата година още 500 e-UP! мъника ще се присъединят към тях. След като пусне официално в производство ID.3 през следващата година, VW ще добави и от този модел към услугата.

WeShare няма да остане само на родна земя и от VW планират да въведат същата услуга в Чехия от следващата година, където вместо голфчета ще се предлага електрическата Skoda CityGo.

Колите няма да се наемат от физически офиси, а всичко ще се случва чрез специалното мобилно приложение. Служители на VW ще зареждат и прибират колите, а возенето в тях изначално ще струва 19 евро цента на минута, с планове цената да скочи до 29 евро цента на минута през септември.

Според VW в Германия има близо 2,5 милиона души, които се възползват от такъв тип споделени услуги и тяхната WeShare марка бързо ще се отличи от останалите и ще дръпне напред.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари