Hyundai ще използва технологията на Canoo за разработка на електромобили от А и B сегмента

Електромобили

Hyundai продължава с инвестициите в EV стартъп компании, и след като по-рано тази година обяви партньорство с Arrival сега на ред е американската Canoo.

Canoo са ги впечатлили доста със скоростта и ефективността, с която са разработили своята иновативна EV архитектура и съвместната работа между двете компании започва на бързи обороти.

Базираната в LA компания иска да предлага споделени електромобили тип шатъл, но благодарение на гъвкавата си платформа, която отваря много възможности, сега може да разшири допълнително бизнеса си партньори като Hyundai.

Засега от Hyundai споделят, че скейтборд платформата на Canoo ще бъде „пригодена да отговаря на спецификациите на Hyundai и Kia" и двете компании съвместно ще разработват нова платформа за компактни и субкомпактни електромобили.

Споменава се също и за работа по специално пригодени за споделени услуги модели и възможност за автономно управление.

Hyundai обещава 11 нови електромобила за периода 2020-2025 и смята, че благодарение на партньорството с Canno ще опрости процеса на производство и ще намали разходите си значително.

Партньорството на Hyundai Motor Group с Canoo ще бъде фокусирано върху разработването на платформа за електрически превозни средства с по-малък размер (A- и B-сегмент).

По дадените от Hyundai примери следва да очакваме електрически версии на Hyundai i20, Hyundai i10 и Kia Picanto.

През юни 2019 г. Бизнес Корея съобщи, че Hyundai Motor е стартирала разработката на компактен SUV, които с прави на изцяло нова платформа и първи прототип ще бъде представен след средата на 2020.

От Hyundai обаче опровергаха тази информация и споделиха, че тази нова платформа ще види бял свят чак през 2024г.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари