Новият Volkswagen ID.4 електрически SUV идва - другия месец

Електромобили

Този август е необикновен. Объркващо нетипичен като изключим времето. То държи фронта.

Във Volkswagen също са на обороти, въпреки нещо, за което намират деликатен изказ.

В четвъртък тази седмица е стартирано производството на нов електрически модел - ID.4. Самият електромобил не е новина и дори вече е ясно, че първите бройки идват в края на септември или в началото на октомври.

Нещата се случват в завода на VW в Цвикау, където се правят коли от над 100 години и който през юни тази година беше преоборудван да произвежда електрически коли.

Според Automobilwoche, официалното представяне ще е на 23 септември. Досега продължава да не се случва заради... Хайде, ще поддържам деликатността на VW. Че отприщя ли, ще запукат искри.

Томас Улбрих е член на борда на Volswagen и отговаря за електрическата мобилност. Той е човекът с деликатността. По думите му, стартът на производството на ID.4 "е изключително постижение" предвид "огромните социални предизвикателства."

Социални. Не здравни, икономически или финансови. Социални. Това е по-голямо от предните три.

Стискам да не залитна в темата, за да не отнема вниманието от ID.4. Той споделя една производствена плаформа с ID.3, но е по-обемист като за класа си, което според Volkswagen дава само малка жертва в пробега. Малка като 50 км, ако сравняваш верстиите с най-голямаta 77 кВтч батерия. Предварителните данни са за 550 км пробег с ID.3 и 500 с ID.4. Това по WLTP. Реално, ще видим.

Опитвам си да си представя как ще представят ID.4. И това ще видим. Но фаровете и емблемата му ще се виждат, така си мисля. Него не го е страх.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения