Парижани се сдобиха с малки сладурски електрички за €0.26 на минута

Електромобили

 Citroën стартира готина арт кампания, с която да промотира мъненката си електрическа количка Ами в Париж.

От тази седмица малката двуместна количка е част от Free2Move услугата за споделени електромобили във френската столица.

Специално за кампанията с мото „Ami ❤️ Paris“ са направени 20 бройки с уникален дизайн олицетворяващ 20-те квартала на града. Съвсем скоро в автопарка на Free2Move ще има повече от 100 бройки Ami, но специалните арт колички ще си останат само 20.

Дизайнът на всяка от 20-те арт колички е изработен от различни жители на Париж, сред които са художник, лодкар и служител от младежки хостел в града.

Едно от най-големите предимства (не, че те са толкова много де) на този мъник е, че за да се качиш да го караш не е нужно да имаш дори шофьорска книжка, а просто навършени 16 години.

Ami разполага с изключително скромна батерия с капацитет 5.5 кВтч, с която могат да изминат има няма 70 км.

Всеки, който иска да се сдобие Ami трябва да се бръкне за €7,300, но вероятно повечето хора биха предпочели да се възползват от услугите на Free2Move, за да й се порадват отблизо.

Без абонамент наемът струва:

  • €0,39 на минута, или
  • €18 за първия час (след това €9 на час за всички допълнителни часове); или
  • €60 на ден.

Без договор за абонамент (който започва от €9.90 на месец), наемът струва:

  • €0,26 на минута,или
  • €12 за първия час (след това €6 евро на час за допълнителни часове); или
  • €40 на ден.

Цените са доста прилични и тази количка безспорно ще бъде хит (може би повече) сред младежите, които не са в състояние да си позволят закупуването на кола и искат да ползват личен транспорт от време на време за препускане из града.

Но ако просто планираш да използваш количката примерно за 4 часа на месец това ще ти струва €57.90 с абонамент или €72 без абонамент.

По случай старта на кампанията от Citroën пуснаха и поредица от късометражни филми за социалните медии, в които разказват историите на парижаните, участвали в разработването на 20-те специални дизайна

Всички тези клипове може да видиш на amiaimeparis.fr

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари