Не е ли странно да караш електрически SUV с крилати врати, при това безплатно?

Електромобили
В този блог: Tesla Model X излиза на пазара през 2014-та и ще може да се зарежда безплатно на Tesla станции.

Ако резервираш сега, получаваш Model X през 2015-та, защото вече има около 8,500 резервации. И не е чудно – да караш електрически SUV, който може да се зарежда без пари, звучи като от приказките...

SUV моделите не са моята страст, предпочитам минивановете. Но в Tesla са решили да правят SUV и нямам против – те са си преценили. След като на последната среща с акционерите Елон Мъск каза, че "Model X се търси много", предвид че нито е на пазара, нито има реклама, и "очаквам дори да се търси дори повече от Model S", идеята им очевидно има покритие.

Интересува ме какво казва Мъск, но по-интересни са ми коментарите на хората. Такива за Model X изобилстват по мрежата и ето един, който запомних:

Model X може да стане хит в Европа, където не се карат толкова много SUV, заради високите цени на горивата. Представи си да можеш да зареждаш всяка вечер в гаража си или пред дома при това за значително по-малко пари от бензин или дизел! И след като потеглиш на път да допълваш батерията безплатно на Tesla Supercharger станциите.

С тези скъпи горива в Европа сега е много трудно да пътуваш на дълго със SUV, а хората там обичат да карат. Но да можеш да возиш цялото си семейство в голяма кола и то отчасти безплатно... Супер!

Охоо, я ела в България, друже, да видиш дали не се карат SUV-чета... :) Като изляза на бул. България с малкия Renault Twizy и се наредя на светофара за Била, отвсякъде като планини ме заобикалят и докато чакам нагоре към Бояна на гроздове се изнасят. Ама то явно имаме повече пари българите. Слез в Гърция и търси SUV... ако видиш, най-вероятно ще е с български номера.

И в други държави е като в Гърция, наистина се карат повече коли от малък и среден клас. Карат и SUV по Европа, разбира се. Затова точно така може да им изглежда на много хора Model X, като странно понятие – не стига че е електрически SUV, дето няма такова чудо, ами ще може и да се зарежда безплатно. На всичкото отгоре задните му врати се отварят нагоре като крила!

Сега Tesla върви малко на обратно. Големите марки правят парите си от масови модели, не от луксозни, както Tesla. Точно затова много повече от Model X ме интересува масовият Model E, който Tesla би трябвало да пусне през 2017 г.

Защото ще е готино не само да могат хората с пари, купуващи си Model X, да зареждат безплатно, а и тези с не толкова големи банкови сметки, които ще вземат Model E, също да получават от безплатния "сок" на Tesla ;).

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Джиповете по принцип ме дразнят, защото в България в много голям процент от случаите са олицетворение на комплексарщината и изключенията от това правило направо си граничат със статистическата грешка (въпреки че съм виждал такива) Именно затова грам не му обръщам внимание на X-чето И чакам с нетърпение Модел Е, а и вторичния (то при нас си е направо 5-а употреба де) пазар на Model S след някоя друга година (2-3-4-5), когато ще бъдат на някакви достъпни цени. Дотогава на Приуса дупе да му...

Джиповете по принцип ме дразнят, защото в България в много голям процент от случаите са олицетворение на комплексарщината и изключенията от това правило направо си граничат със статистическата грешка (въпреки че съм виждал такива) Именно затова грам не му обръщам внимание на X-чето И чакам с нетърпение Модел Е, а и вторичния (то при нас си е направо 5-а употреба де) пазар на Model S след някоя друга година (2-3-4-5), когато ще бъдат на някакви достъпни цени. Дотогава на Приуса дупе да му е яко ^_^

Виж още
petko_voyvoda petko_voyvoda
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари