Tesla Model S време за зареждане на различни бързи станции

Електромобили
В този блог: Разлика във времето за зареждане на Tesla Model S от Supercharger или CHAdeMO.

Норвежецът Бьорн Ниланд е супер ангажиран със своя Model S и редовно пуска по мрежата блогове и клипове от своите тестове с колата. Поредното му видео е за разликите във времето за зареждане от различните бързи зарядни станции, като тези на Tesla (Supercharger) или с CHAdeMO контакт...

CHAdeMO е стандарт за бързо зареждане (до 50 кВт), с който са оборудвани електромобили като Nissan LEAF, Mitsubishi i-MiEV и други. В Европа обаче вече има толкова много CHAdeMO бързи зарядни (засега повече от всички останали стандарти), че Tesla Motors изработи CHAdeMO адаптер, с който притежателите на Model S да могат да зареждат своите електромобили на съответните зарядни станции. Дори цената му спадна наполовина и вече е $495.

Това, което Бьорн показва във видеото е за колко време се зарежда Tesla Model S с CHAdeMO адаптер, в сравнение с това на Supercharger (до 135 кВт) за 60 кВтч и 85 кВтч версиите на Model S.

Въпреки по-бавното зареждане с CHAdeMO адаптер Бьорн определено препоръчва на притежателите на Model S да се сдобият с такъв. От това ще има голям смисъл и в България, защото с напредващия проект за монтиране на 10 бързи зарядни станции на различни точки в страната, които трябва да разполагат и с CHAdeMO стандарт, с Tesla Model S вече ще може да се пътува много по-свободно на дълги разстояния по множество маршрути.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения