За първи път в България – младежи участват в инфо проект за електрическа мобилност

Полезно и ефективно
В този блог: Стартира първият ни проект за електрическа мобилност в Исперих.

След като през 2011 г. екипът на eCars.bg и Elektromobili.bg създаде СНЦ "Електромобили за регионите-Исперих" заедно с А1 Еко и Бизнес Център Исперих, организацията получи възможност да осъществи първия си проект "Електрическа мобилност за Исперих". В основата на проекта е създаване на кръжок от 18 младежи любители на електрическата мобилност, а целта е да се повиши нивото на информираност за новите транспортни технологии, ползите от електрическите превозни средства за опазване на природата, културното наследство и здравето на хората на територията на общината...

Интересът обаче се оказа много по-голям и още в първия кръжок участваха 37 младежи!

Сега община Исперих удря рамо на проекта с предоставяне на временна финансова помощ в размер на 13 хил. лв. на сдружението, която предстои да бъде гласувана на някоя от предстоящите сесии. Изпълнението на проекта стартирахме в края на октомври и е предвидено да приключим до май 2015 г.

Проектът предвижда създаване на кръжок за младежи любители на електромобили. Те ще участват в демонстрации за работата на електрическо превозно средство и зарядни станции от различен тип, изработка на мини модели на електромобили, учебен практикум в района на Историко-археологически резерват "Сборяново".

В проекта е включено още заснемане на 7-минутен професионален филм за любителите на електромобили от Исперих, който общината ще използва за популяризиране на града като един от първите в страната, чиито жители оценяват ползите от електрическите превозни средства за подобряване качеството на живот и опазване на околната среда в региона.

Но това е само една част от усещащото се все повече раздвижване около електрическата мобилност в региона. В допълнение по друг проект А1 Еко изгражда електромобилен център, който е в напреднал стадий на развитие. За него предвиждаме специален блог, когато съоръжението заработи официално.

purva_obshtinska_zariadna_stancia_elektromobili_bulgaria_isperih_may_2011Тук е мястото да припомним, че през 2011 г. в Исперих беше изградена първата в България общинска зарядна станция за електромобили. Изпълнител на проекта отново е А1 Еко, която предостави станцията безвъзмездно на местната управа.

Проект "Електрическа мобилност за Исперих" се изпълнява по мярка "Напред към наследството – територията Исперих ни обединява" от Стратегия за местно развитие на МИГ Исперих и е уникална за страната в рамките на Подхода ЛИДЕР. По нея не са предвидени авансови и междинни плащания, затова временната помощ на общината за организацията е от голямо значение!

Благодарим на община Исперих за ангажимента и желанието да развива електрическата мобилност и очакваме интересните моменти с младежите от региона. Вие пък може да очаквате следващия ни блог за проекта след няколко дни, с подробности от първата среща с 37 младежи.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върх линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Браво! Модерно мислене и действие!

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари