Събота, 25 Юни 2011 11:00

От вчера, у нас – действаща зарядна станция!

От

Българска зарядна станция - произведена,монтирана и работеща у нас

Топ новината дойде вчера от Исперих - нашите приятели от A1 Limited ни съобщиха, че съвместно с община Исперих са изпълнили проект за изграждане и монтиране на зарядна станция за електромобили, която е поставена в самия център на града! Продуктът е произведен в България, по български проект!

"Макар и с известно забавяне успяхме да направим реалност още един наш проект, а именно колонка за зареждане на електромобили. Веднага след изложението в София, бяхме поканени на среща в община Исперих. По време на разговора стана ясно, че целия екип на община Исперих подкрепя проекта за електромобил и ни бе предложено съдействие за бъдещо развитие. Сред идеите които споделихме беше и тази за изграждане на въпросната станция. С цел стимулиране на електромобилността, община Исперих ни предостави общински терен както и подсигури част от монтажните работи." - това сподели за нас Теди Иванов от A1 Limited - 'съавтор' на българското модифицирано Audi A2 и един от основните професионалисти, който активно разработва и популяризира сектора 'Електромобили и инфраструктура' у нас.

Електроколонката може да е в различни цветове и има опция да зарежда два електромобила

В момента зарядната станция е с извод за зареждане на един електромобил, като има опция да се монтира още един. Колонката се управлява с дистанционно управление, а всеки желаещ да я ползва, трябва да се свърже с община Исперих или с A1 Limited, за подробности.

С цел стимулиране на 'зеления' начин на придвижване, община Исперих предоставя възможността за безплатно презареждане на батерията. Кметът на града Адил Решидов, дава пример как на местно ниво могат да се предприемат конкретни действия, а от снимките е видно каква площ заема монтираната електроколонка. Това е една от основните неясноти при изграждането на нови зарядни станции - според закона, щом има захранване и основа, станцията е със статут на строителен обект?!

Тук съвсем ясно се вижда, каква площ заема поставянето на една зарядна станция от българския тип

Колонката е снабдена с диодно осветление, както и дисплей показващ напрежението, което протича към електромобила в момента на зареждане. Може да се прави в различни цветове, а с г-н Иванов се уговорихме за среща идната седмица в Исперих - очаквайте още снимки и подробности!

[Източник: A1 Limited; eCars.bg]

Прочетено 14874 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:20
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.