Понеделник, 24 Юни 2013 18:20

Silex Motors отново заговори за суперелектромобила Chreos

От
Chreos EV shte e super luksozen elektromobil s mo]ni harakteristiki
Едва 300 бр. от електромобила Chreos ще има през 2015г: 1000 км пробег/заряд, 640 к.с. и 2,9 сек. 0/100 км/ч!
В този блог: След 2 години Chreos може да е на пазара - с уникален пробег, свръхбърз заряд и цена за всичко това

Преди време коментирахме малтийската компания Silex Motors и техния амбициозен втори проект; сега е време да се върнем към първия!

Silex Chreos е страхотен електрически седан с един куп мега-характеристики:

1000 километра пробег? Ехааа... но това поражда някои въпроси: Как става, защо не е масово, не е ли решено и от други производители?! Част от отговорите идват с разкриването (най-сетне) на част от показателите на батерията, която задвижва колата – внимание: 200 кВч! И тегло от 650 кг благодарение на енергийна плътност 400 Вт/кг, което позволява да има голяма батерия, без да се 'утежнява' драстично общото тегло на електрическия автомобил.

Благодарение на неговата структура от въглеродни влакна колата ще тежи само 2,200 кг!

Презареждането е обявено за 10 минутен процес, благодарение на технологията на Silex за хиперзаряд чрез огромен 180 кВ инвертор (вместо 3 кВ средно на електрическите превозни средства) и специален катоден материал за направата им!

Silex Chreos ще се задвижва от четири ел. моторa в колелата, с обща мощност от 640 к.с. и 4400 Нм въртящ момент, даващи стряскащия резултат от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди!

Vuv vsyako kolelo na Chreos shte ima zadvijvasht elektricheski motor

Tози впечатляващ 5.42 м седан е с врати, без свързваща колонка между тях, прибиращи се дръжки, като на Tesla Model S, OLED и LED светлини, както и вентилационни отвори в предната част, предназначени за охлаждане на електрическия мотор. Интериорът също е суперлуксозен, изпипан прецизно и модерно:

Предвид характеристиките и размера на батерията на електромобила, цената се очаква да е доста солидна; от това, което знаем, прогнозите започват най-малко от € 250 000. Появата на проекта се обявява за 2015 г. в ограничена серия от 300 бройки и е сигурно, че ще си намерят пазар...

Вижте в клипа информация и визуализация на интериора и екстериора на електрическия автомобил, и дайте мнение по-долу:

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 3682 пъти Последна корекция Неделя, 15 Февруари 2015 01:45
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.