Петък, 21 Юни 2013 09:20

Електрическо... нещо?! Scrooser ли ще бъде новата градска мания?

От
Scrooser shte promenya gradskoto pridvijvane
В този блог: Електрическите превозни средства разширяват гамата си и откриват нови категории: Scrooser

Как ще го наричаме това... електрическа двуколка, тротинетка със седалка или някакъв ел.скутер? Засега е Scrooser. Между другото, има доста общо и със скейтборда!

Знаем принципа при електрическите велосипеди, където електромоторът повишава вашите усилия при натискане на педалите, осигурявайки повече мощ при завъртане. Scrooser се основава на същия принцип с електрическата помощ, която спира при достигане на скорост 25 км/ч, управлява се с кормило, но и с движения на тялото, и можеш да си го засилваш с махове с крак, подобно на скейт...

Scrooser е проектиран от немската фирма IFPEGкоято е основана през 2011 г. за разработване на нови транспортни средства, и ето – представиха първия си прототип.

Тази нова порода на електрически кик-скутер има конструкция от алуминиева сплав с много елегантни линии, 8 инчови анодизирани джанти, оборудвани с масивни, дебели гуми и накрая семпло седло... изчистен дизайн! Но Scroоser има функционалност и безопасност: с LED светлини, скрити в рамката, също както ключалката му, а пък в предната част откриваме двойна бутален спирачен диск!

Pochti tolkova eko e, kolkoto velosipedaScrooser е почти толкова еко, колкото велосипеда, но мнооого по-шантав и атрактивен

Литиево-йонната батерия е разположена по протежението на пода, като общото тегло на електрическата машинка е 28 килограма!

Неговият пробег варира от 35 до 55 км, според това дали го използвате като скутер, тротинетка или каквито още варианти там има...

На сайта им вече можеш да си заявиш бройка. Обявената стартова цена е от $ 3,950 – около 5.800 лв в момента (немска фирма, пък цената в долари – дали няма да е за отвъд океана...), а дали ще се стигне до нова улична мания и серийно производство – предстои да разберем. Би ли карал/а 'такова'? Виж как го представят пичовете във видеото и сподели по-долу:

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 8668 пъти Последна корекция Петък, 21 Юни 2013 14:55
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.