Проблемът с навигацията на Nissan LEAF е оправен

Технологии

В този блог: През февруари експерти по сигурността разриха проблем с телематиката на LEAF, които вече са решени.

Проблемът беше в това, че е възможно да се използва телематичната система NissanConnect EV за дистанционен достъп до Nissan LEAF или Nissan e-NV200 електромобили, ако разполагаш с VIN номера на колата. Вследствие на разкритието Nissan блокира достъпа до NissanConnect EV сървърите освен чрез официалния Nissan Owners уеб портал...

През изминалия уикенд блокирането е премахнато и компанията пусна нова версия на LEAF приложението за смарт телефони и за Android, и за Apple потребители. Сега притежателите на LEAF и e-NV200 отново могат да се свързват със своите електромобили от разстояние.

NissanConnect EV беше пуснат в края на миналата година с цел да замени нестабилната CARWINGS телематична система и предлага възможност да си проверяваш колко заряд има в батерията, да пускаш и спираш климатика, да стартираш зареждането и др.

Като функции новото приложение не изглежда особено променено, но сигурността е подобрена и според компанията откритите пробиви са отстранени. Има обаче различни допълнителни приложения, чиито разработчици ще трябва да проучат новите защитни протоколи на Nissan, преди да могат да работят с NissanConnect EV.

От: Transportevolved


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари