Hewlett Packard ще помага със софтуер за производството на новия електро SAAB

Технологии

В този блог: Hewlett Packard Enterprise ще помага на NEVS да ускори процеса по производството на електромобили.

NEVS е съкращение от National Electric Vehicle Sweden и за пръв път писахме за компанията през 2012 г., когато тя изкупи основните активи на бившата SAAB Automobile...

Тогава се планираше да има електрически SAAB до 18 месеца, но това не стана и ето че сега има много по-сериозни действия за реализиране на тази заявка.

Функцията на HPE в проекта ще е да създаде глобална производствена IT платформа за NEVS, която ще бъде използвана в заводите в Швеция и Китай. Крайната цел е най-накрая да потръгне производството на SAAB електромобили от висок клас, но визията на NEVS включва също и създаване на глобално портфолио от мобилни решения и устойчиви градски предложения.

В HPE вече имат доста опит от участие в изграждане на автомобилни заводи по цял свят и по договора с NEVS компанията ще разработи, създаде и управлява изцяло интегрирани решения за настоящия завод на NEVS Тролхатан, Швеция и за новия завод в Тянжин, Китай. Тези решения се простират от IT инфраструктура до бизнес процеси и са базирани на SAP автомобилни решения работещи с технологии на HPE.

Първоначалните опити на NEVS за пускане на електрически SAAB на пазара бяха базирани на SAAB 9-3 модела, но за да са конкурентни от NEVS определено ще трябва да разработят нови дизайнерски решения. С новата технологична подкрепа от HPE, NEVS планира да започне производство на електромобили през 2017 г., които да излязат на пазара до лятото на 2018 г.

От: Saabplanet


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари