Най-новата щура идея за зареждане на електрички в движение

Технологии

В този блог: Amazon иска да зарежда електромобили с дронове.

Докато в различни части на света се работи по вграждане на системи за безжично зареждане в пътища, в Amazon си представят друго решение, зареждане от въздуха, с дронове...

Звучи като да ти падне ток от небето, хем че няма да е безплатно. Темата зареждане в движение вече ражда всякакви чудати технологии, но засега се постига пренос на много малки количества електроенергия. Въпреки това, по тези технологии се работи сериозно и доказателство за това е имейл кореспонденция между Shell и английското правителство по въпроса от миналата година. Няма майтап!

В Amazon, обаче, копането на магистрали явно не ги кефи и правят опити с нещо, което или ще стане революционна технология или въобще няма да го бъде – зареждане на електромобили в движение с дронове.

Занимаваме се електрическа мобилност от 2010-та насам и са ни попадали какви ли не разработки и идеи, но това лесно влиза в топ 5 на шантавите (поне на пръв поглед) идеи.

По-рано този месец Amazon е получила патент за своята концепция, а именно дрон, който може да се закрепва за движещ се електромобил и да го зарежда, след което да се разкача и отлита.

Всичко автомат, нищо не правиш – дроновете намират електричките и ги зареждат сами. Готино, особено ако дават приличен ток. Но не знаем колко, защото засега не намираме инфо. А и колко ще може да носи един дрон в крайна сметка? Батериите все още са тежички.

Иначе звучи интересно. Караш си, батерията ти попривършва, наблизо няма зареждачка и един дрон на покрива да пуска енергия идва много добре. Поне колкото да стигнеш до зарядна станция. Може да получиш и нещо друго, защото Amazon се пробват в бизнеса с доставки с дронове.

Сега е нещо, което не виждаме да се получи в реалността скоро, но някой ден може и самолети да се презареждат с ток във въздуха, както сега го правят с керосин. Светът се развива.

А ние да си налягаме парцалите и да продаваме здраво зарядни станции, че като почне да пада ток от небето...

От: Cleantechnica


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума