PlugShare вече е собственост на Innogy

Технологии

В този блог: Най-известното приложение за намиране на зарядни станции в света с нов собственик.

Сделката реално е за придобиване на разработчика на Plugshare – Recargo. Това е втора голяма покупка за Innogy в САЩ, където компанията очевидно иска да разшири своето присъствие.

Така, Innogy вече е собственик на специализираната в създаване на софтуер в сферата на електрическата мобилност Recargo.

Според RWE, PlugShare се използва от 350,000 активни потребители за намиране на зарядни станции, както и за споделяне на снимки, мнения, а и за чекиране по време на зареждане (отбелязване, че си на дадена станция).

Всеки, който използва приложението, веднага би се заинтересувал какви са плановете на Innogy и дали ще има промени. Засега компанията смята да използва натрупаните данни, за да предоставя софтуерни решения с гео данни за САЩ и Европа. Звучи малко общо, но е някаква насока.

Иначе за самата компания си е точно ход в посока разширяване на пазарния дял, особено в щатите. Преди два месеца американското поделение на Innogy закупи базираната в Калифорния и специализирана в инфраструктурата BTCPower. Това осигури на компанията портфолио от продукти за бързо зареждане за пазара в Северна Америка и достъп до производствени мощности и експертен опит в бранша.

PlugShare вече се ползва и от доста от притежателите на електромобили в България. У нас всеки може също така да намери или качи зарядна станции в разработения от eCars локатор ВсичкоТок.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума