Петък, 15 Април 2011 21:59

Електрическият Nissan Leaf – с проблем

От

Последни новости от Nissan, за възникнал дефект при някой от колите от модела Leaf - по всичко личи, че става въпрос за софтуерен проблем в компонент на електромобила.

Вчера от Nissan изясниха ситуацията около появилите се проблеми напоследък, при някои от колите. Според производителят става въпрос за дефект в модул за контрол на електромобила, който касае малка част от произведените Nissan-и.

Независимо от това, всичките 5.600 Leaf, който кръстосват пътищата в целия свят, ще бъдат препрограмирани, "за да бъдат клиентите ни доволни". От автопроизводителят казват, че проблема не касае безопастността - колата просто не стартира понякога - и няма официална причина да отзове всички коли в сервизите по места. Независимо от това, собствениците на модела трябва да очакват покана за посещение при местния дилър.

                      С цел да се намали причиненото неудобство на нашите клиенти, поканата за посещение на фирмен сервиз ще бъде изпратена по телематичната бордова система на колата. Още от следващата седмица те ще могат да подновят софтуера на електромобила си при своя дилър. Nissan ще се обърне към потенциално засегнатите собственици и по традиционните канали, за да ги информира по въпроса.

Това е официалното изявление на Nissan. А дали някой разбра какво имат предвид ?!

Източник: Nissan

Прочетено 1476 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:33
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.