Понеделник, 16 Май 2011 10:00

BH Bikes показа нов електрически велосипед Emotion NEO

От
Електроколелото NEO не се различава външно от стандартен велосипед

Испанската компания - производител на велосипеди BH, обяви най-новият си задвижван с педали модел електро колело, наречен Emotion NEO. Продуктът спечели внимание заради техническото си ниво и елегантния дизайн

Според BH, NEO е конфигуриран специално - така че, да не личи, че е електрически велосипед, захранван от батерии. Подобни опити са правени и преди - с вграждане на електромотори в каплите или с поставянето на батерията на "гърба" на колелото като багажник. От снимките обаче изглежда, че BH са успели да създадат продукт, който е почти неразличим от стандартен велосипед.

Електромоторът е разположен максимално добре

NEO е оборудван с 250-вата мотор и се захранва от  324 Вч литиева батерия от Samsung, която използва технологията регенеративно спиране, и може да бъде отстранена за зареждане. Електро колелото тежи около 25 килограма - отлично постижение за продукт от този сегмент и има пробег от 90 км, когато се кара в "Еко" режим.

Компанията твърди, че педал-асист функцията дава на 27-скоростния NEO тласък мощност, увеличаващ три пъти усилието на водача.За момента електро велосипеда се предлага само в Съединените щати.

[Източник: EarthTechling]

Прочетено 4613 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:10
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.