Четвъртък, 09 Юни 2011 21:01

Ford предизвиква Prius! 2012 C-Max ще бъде хибрид

От
Два нови хибрида подготвя Ford - plug-in и стандартен

Предстоящите модели на Ford - C-Max Hybrid и зареждаемият C-Max Energi Hybrid, все още не са достигнали до пазара, но от Ford обявиха, че замразяват проекта за седем-местния, газ-захранван миниван C-Max, от бъдещия си продуктов план...

Третият пореден C-Max, би бил първия миниван на Ford в продажба в Северна Америка, след като Freestar приключи производство около 2005 г.

Подобно на други модели на C-Max, Focus и предстоящият наследник на Escape, C-Max миниванът, е част от глобалното семейство на превозни средства, към което се числи и 2012 г. Mazda 5.

А сега - пълен обрат за все още не произведената серия - за Америка Ford казва, че трите варианта C-Max отпадат, а на тяхно място ще има C-Max-линия, съставена само от хибридни коли със собствен стил и облик, които биха могли да дадат някои пазарни похвати за постигане на целта, срещу най-продаваните Toyota Prius.

Ford C-Max Hybrid ще конкурира Toyota Prius

"Това ще бъде наистина от полза за C-Max серията", заяви говорителят на Ford Марк Ширмър.

Днешната новина идва с представянето на нови технологии от Ford и капацитета в изграждането на хибриди в световната си мрежа. Според компанията, през 2013г капацитетът й за електрически коли ще бъде 100.000 бр.

На други пазари, включително и в Европа, Ford ще продължи да предлага седем-местния C-Max, тъй като се приема и продава доста добре, заявява Ширмър.

Прочетено 1132 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 17:20
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.